blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG patrikdee
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Patrik Dee



Patrik Dee - 1 rok na Sector.sk p.2
pridal Patrik Dee 2.10. 2009 o 10:42

Patrik Dee 1. rok na Sectore part 2

 

 

Pokračovať budem konštatovaním, že sa celkovo na Sectore píšu veľmi kvalitné recenzie, minimálne to súdim z toho, čo mám možnosť čítať na internete, alebo aj v časopisoch. Blade sa v poslednej dobe odmlčal, naopak Matus Ace začal písať pravidelnejšie. Takže všetci, ktorí píšu, píšu fayn a v tomto ohľade môže byť Sector právom sebavedomý web.

 

RATING

Levelovanie užívateľov, páčilo sa mi od začiatku a stále to nedokážem prehliadnuť. Motivácia? Možno. Niekto by povedal, že je to zbytočná vec, prípadne čítam hlášky „to ešte sleduješ? Ti je..be?“,..alebo „rating ma nezaujíma“ a podobne. Ja si myslím, že rating je v určitom ohľade celkom iste dobrá vec, pretože odlišuje úplných nováčikov od „zabehnutých“ užívateľov. Toto má viaceré výhody, povedal by som, že by to mohlo fungovať podobne ako na vojne. Predsalen, človek, ktorý sem príde provokovať nepotrebuje reakciu od stáleho užívateľa, ktorý práve vďaka ratingu môže rozlíšiť, či sem iba niekto zablúdil z psychiatrie alebo sa jedná o provokatéra „štamgastu“, s ktorým každá hádka stojí za to.

 

Druhá vec je, ako je navyšovanie ratingu spravované a v tomto prípade sa mi zdá celý systém ako nedomyslený, nespravodlivý a zbúchaný na kolene. Je mojim právom vyjadriť sa slobodne a tak to aj robím, systém levelovania nie je dobrý a ak by mal niekto aspoň tušenia, akým spôsobom funguje, budem rád, ak mi to vysvetlí.

 

UŹÍVATELIA

 

Čo sa mi však na Sectore páči najviac a nepochybne to bol aj hlavný dôvod mojej registrácie, je ústretovosť k užívateľom bez rozdielu. Neviem, ako to funguje na ostatných weboch, pretože nikde nie som registrovaný, no s môjho pohľadu je Sector k užívateľovi naozaj štedrý. Svedčia o tom možnosti písania recenzií, perfektne skomponovaný systém komentárov, diskusií, možnosť písať svoj vlastný blog, jednoducho užívateľ má naozaj dostatok priestoru na to, aby tu zabil minimálne polovicu dňa iba bežným prezeraním nových udalostí. Mne osobne zo začiatku nerobilo problém stráviť pozeraním starších diskusí, blogov, alebo recenzií aj 48 hodín, ktoré som musel samozrejme nútene prerušiť krátkym spánkom. Každý kto tu je zabývaný určite uzná, že čítať Reptilovu diskusiu „polovičný oblak“ nejde iba jeden krát, že DHA a jeho súhrn perál toho najvyššieho kalibru taktiež nie je stráviteľný na prvý šup a tak ďalej a tak ďalej. Hlavne z úvodu som na Sectore strávil podstatnú časť čítaním a trhaním sa za vlasy od neprerušovaného smiechu a iba to zopakujem, na Sectore je aj vďaka takýmto možnostiam neuveriteľná kopa zábavy.

 

NOVÝ DESIGN

 

Tak, ako som počas pobytu na Sectore zažil zmenu našej meny na Euro, zažil som aj úpravu „dizajnu“, ktorý prešiel značným zmodernizovaním. Môj pocit bol zmiešaný, dokonca som zhruba týždeň z menšieho otrávenia práve touto zmenou nepísal na Sector takmer žiadny príspevok a iba bezmyšlienkovito brúsil po stránkach a hľadal moje staré kútiky, moje staré dobré zákutia. Zmizli a navždy s nimi zmizla i atmosféra môjho príchodu. Starý Sector, tak, ako som ho spoznal a poznal, je preč. Na nový si stále zvykám, hoci je to zo dňa na deň lepšie. Nikto nemôže pochybovať, že sa udiala zmena k lepšiemu, modernejšiemu, konkurencieschopnejšiemu. Sector však získal, minimálne pre mňa, novú atmosféru a na tú si musím jednoducho zvyknúť.

 

PLUS a MÍNUS

 

O systéme hodnotenia príspevkov si nemyslím nič dobré, začierňovanie názoru, ktorý obsahuje vulgarizmy, osočovanie a podobne je určite v poriadku, ale začierňovanie názoru, ktorý je iba odlišný od iných podľa mňa v poriadku vôbec nie je. Príklad je jednoduchý. Prídem do diskusie, kde sa nachádza v danom počte prispevajúcich väčšina s iným názorom, ako mám ja. Ja napíšem svoj názor, ktorý nikoho normálneho urážať nemôže, pretože je iba iný, ako ten ich, no týka sa tej istej veci. Príde však väčšina s iným názorom a automaticky prichádzajú aj mínusky. Dobre, môj príspevok zmizne, čím zmizne môj názor a tým pádom nastáva utláčanie jednotlivca, čo je pekný bordel aj v iných režimoch, ako je demokracia. Zveličené? Iba vyjadrujem nesúhlas. Plus a mínus pri príspevkoch má u mňa jednoznačne mínus. Keď chcem vyjadriť názor na určitú vec, nečakám, že za pár minút bude neviditeľný, pričom ostatné názory, mnohokrát ani netýkajúce sa témy svietia ako cigáň v obchode s plienkami.

 

FALLOUT 3

 

Posledná vec, ktorú by som rád uviedol na pravú mieru je moje začlenenie do krabice „Fallout 3 magor“. Nie, ja som na vývoji Fallout 3 nespolupracoval, ja som Fallout 3 nevymyslel a nemám s príchodom tejto hry na svet nič spoločné. Iba som sa zaradil do toho obrovského počtu ľudí, ktorím F3 učaroval, pohltil ich a ktorí neplačú nad tým, ako je možné, že nie je izometrický. Už som napísal niekoľko románov v rôznych diskusiách, napísal som dokonca do vlastného blogu, prečo si myslím, že sa pán Vávra pri písaní článku o tom, ako to je spackaná hra asi zle vyspal, no v každom jednom prípade platí, že hráč má právo na názor a ja som nikdy netvrdil, že tá hra musela sadnúť každému. Jej úspech a výsledky vravia jednoznačne. Fallout 3  nie je „sra..čka, ani brak, ako sa to niektorí snažia podať. Je to jedna z dvoch hier roka 2008, a kto nerešpektuje akékoľvek médiá, nech rešpektuje hlas hráčov. A ten je dosť silný na to, aby som sa za moje sympatie k fallout nemusel hanbiť.

 

 

Tak to je zhruba všetko, k čomu som sa mal chuť vyjadriť za tento prvý rok na Sectore. Udialo sa toho mnohokrát viac, no na určité veci veľmi rád zabudnem, na iné zasa ešte príde čas. Snažil som sa o Sector Bulvár, ktorého prvé číslo malo veľký úspech, no časovo nie je možné písať niečo také pravidelne. Aj pre troch ľudí je to riadna fuška.

 

Sector považujem za veľmi kvalitný web a Saverovi prajem, aby sme tu mohli takéto hlúposti písať ešte veľmi, veľmi dlho.

 



Prístupov 5128
Kvalita článku
(100%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
DEEAR 6 - Wasteland 2 obsah
[ 29.11.2014] (príspevkov 1)
Ako si LAKER FAKER nakakal do úst.
[ 30.3.2013] (príspevkov 1)
Patrik Dee - videoprezentácia mojich naj...
[ 8.9.2012] (príspevkov 16)
Prípad 01
[ 26.6.2012] (príspevkov 2)
Záhada Komunity a srdcervúci koniec Patr...
[ 9.8.2011] (príspevkov 69)
Nakreslil som Dee
[ 4.12.2010] (príspevkov 17)
DEEAR 5
[ 15.8.2010] (príspevkov 20)
RED DEAD REDEMPTION - Prichádza kráľ
[ 30.5.2010] (príspevkov 6)
DEEÁR - 4
[ 3.1.2010] (príspevkov 4)
DEEÁR - 3
[ 18.11.2009] (príspevkov 58)