blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG patrikdee
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Patrik Dee



RED DEAD REDEMPTION - Prichádza kráľ
pridal Patrik Dee 30.5. 2010 o 18:34



Priznám sa hneď na začiatok - keď som prišiel do Brlohu a starostlivo si obzeral Red dead Redemption, neveril som. Neveril som, že už o pár dní bude moja životná hra - Fallout 3 v ohrození, že bude musieť vstať a minimálne posunúť svoj veľký zadok na prvej priečke mojich najobľúbenejších hier, aké som kedy hral, aby uvoľnila rovnaké miesto tejto westernovej "napodobnenine" GTA 4. Bol to omyl,...

 

 

O Red dead Redemption som toho nevedel veľa. Ako sa však približoval dátum vydania, a hustota uverejnených videí stúpala, všimol som si, že tá hra nie je obyčajná. Stále mi to síce pripadalo ako reklamné vábenie autorov nejakými zostrihanými sekvenciami, no v kútiku duše som dúfal, že by to tentokrát mohlo byť predsa len také, aké to je na tých videách. Dokonalé.

 

Teraz, po zhruba 10-tich hodinách strávených vo svete RDR môžem úplne kľudne a spokojne, bez výčitiek napísať, že tých 10 hodín patrilo medzi najkrajšie prežité chvíle pri videohrách, aké som mal možnosť zažiť.. Ak som sa mal dostať k týmto zážitkom, ak mal byť toto cieľ tých 17-stich rokov hrania počítačových hier, tak som šťastný, že som sa dostal až sem.

 

Môže vzniknúť klamlivý dojem, že mi preskočilo a stratil som akúkoľvek súdnosť. Veď píšem o hre, nie o žene môjho života, alebo o vyhratých 20 miliónoch dolároch. To už nechám na každom, kto bude tieto riadky čítať. Ale ak sa náhodou stane niekomu to, čo sa stalo mne, že vás hra očarí, doslova vtiahne do svojho sveta a vy už nevnímate obraz ako polygóny na obrazovke, ale ako reálny svet, tak určite pochopí, ako to myslím,....

 

Nebudem sa pokúšať slovami opísať, čo všetko som za tých 10 hodín hrania zažil, ako prepracovaná red dead redemtion je. Namalo by to môj želaný výsledný efekt a pre tých, čo zatiaľ nemali možnosť túto hru hrať by to ani nemalo žiadny podstatný význam. Jediné čo chcem týmto článkom podnietiť, je kúpa tejto hry. Kto má aspoň trocha rád westerny, bez ohľadu či bol fanúšich GTA 4, alebo nie, kto má rád otvorený herný svet a množstvo, naozaj množstvo prepracovaných úloh, rôznorodých misií a povinností, kto má rád svet, v ktorom iba obyčajná jazda na koni pri zapadajúcom slnku vytvára nezabudnuteľné zážitky  - tak nech neváha.

 

Budete loviť zver, jazdiť na koni, krotiť divé kone, zajímať banditov a inkasovať za ne odmeny - kde každá akcia predstavuje naozaj neskutočný adrenalínový zážitok, aký doteraz nebol na obrazovke - to vám garantujem, budete pomáhať náhodným okoloidúcim, dokonca pocítite na vlastnej koži, že hrdinovia neexistujú - pretože správny hrdina nenechá obesiť milovanú ženu farmára len pre to, že v strese a pod tlakom okolo svištiacich guliek strieľa najprv po nepriateľovi a nie do lana, na ktorom žena vysí. Budute toho robiť naozaj veľmi veľa a to všetko v spracovaní, vo fyzikálnom engine, aký nemá obdoby, pretože dokonca prevyšuje už vynikajúce GTA 4. 

 

Za vetou, že Red dead Redemption je jedna znajkvalitnejších a najzábavnejších hier za posledných 10 rokov pridám iba odporúčanie. Chodte do toho a stretneme sa v saloone, pri poháriku tvrdej whisky. Váš John Marston.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=19N75TL1dHU



Prístupov 5320
Kvalita článku
(77,5%) hlasov 8

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
DEEAR 6 - Wasteland 2 obsah
[ 29.11.2014] (príspevkov 1)
Ako si LAKER FAKER nakakal do úst.
[ 30.3.2013] (príspevkov 1)
Patrik Dee - videoprezentácia mojich naj...
[ 8.9.2012] (príspevkov 16)
Prípad 01
[ 26.6.2012] (príspevkov 2)
Záhada Komunity a srdcervúci koniec Patr...
[ 9.8.2011] (príspevkov 69)
Nakreslil som Dee
[ 4.12.2010] (príspevkov 17)
DEEAR 5
[ 15.8.2010] (príspevkov 20)
RED DEAD REDEMPTION - Prichádza kráľ
[ 30.5.2010] (príspevkov 6)
DEEÁR - 4
[ 3.1.2010] (príspevkov 4)
DEEÁR - 3
[ 18.11.2009] (príspevkov 58)